Invisalign εναντιον τιραντες: τι ειναι καλυτερο;

Καταρχήν, αν κάνετε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας, τότε δώστε στον εαυτό σας ένα χτύπημα στην πλάτη.

Συγκρίνοντας τις ορθοδοντικές επιλογές, αυτό σημαίνει ότι κάνετε το πρώτο βήμα για ένα όμορφο, ίσιο χαμόγελο. Ή ίσως κάνετε έρευνα για το παιδί ή το αγαπημένο σας πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση, υπέροχα νέα!

Το να έχετε ίσια δόντια όχι μόνο θα φαίνονται υπέροχα και θα σας κάνουν πιο σίγουρους, αλλά θα βελτιώσουν επίσης τη στοματική και τη γενική σας υγεία.

Ετσι:

Πώς ξέρετε ποια ορθοδοντική επιλογή είναι καλύτερη, το Invisalign ή οι νάρθηκες;

Ο οδοντίατρός μας στο Σιάτλ, ο Δρ. και η ομάδα του έχουν περιγράψει τις διαφορές – και ναι, τις ομοιότητες – του Invisalign και των τιράντες σε αυτό το ιστολόγιο. Συγκρίνετε τα δύο και μετά αποφασίστε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Η σαφής διαφορά μεταξύ Invisalign και νάρθηκας

Πιθανώς ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο οι ασθενείς επέλεξαν το Invisalign αντί για τους νάρθηκες είναι η διαφορά στην εμφάνιση.

Δεν είναι μυστικό ότι η χρήση ορθοδοντικών συσκευών δεν είναι ιδανική, οπότε η ύπαρξη ενός διακριτικού τρόπου ευθυγράμμισης των δοντιών σας μπορεί να κάνει τη διαδικασία λίγο πιο ευχάριστη για κάποιους.

Δείτε περισσότερα σχετικά με την ορατή διαφορά του Invisalign έναντι των τιράντες:

Invisalign: Με τη θεραπεία Invisalign, θα φοράτε διαφανείς, πλαστικούς ευθυγραμμιστές πάνω από τα δόντια σας. Αυτοί οι δίσκοι είναι σχεδόν αόρατοι και οι άνθρωποι μπορεί να μην παρατηρήσουν καν ότι τους φοράτε.

Ανάλογα με το σχέδιο θεραπείας σας, μπορεί να χρειαστείτε μικρά, στο χρώμα των δοντιών προσαρτήματα στα δόντια σας, τα οποία βοηθούν τους ευθυγραμμιστές να μετακινούν τα δόντια σας. Αυτά τα συνημμένα είναι επίσης ελάχιστα αισθητά.

Εάν δεν θέλετε να διαταράξετε την κοινωνική σας ζωή με την ορθοδοντική, τότε το Invisalign μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Σιδεράκια: Τα σιδεράκια έχουν προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας διαφορετικές επιλογές , όπως παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια και κεραμικά σιδεράκια στο χρώμα των δοντιών.

Τα σιδεράκια αποτελούνται από ένα στήριγμα σε κάθε δόντι και ένα σύρμα που τα συνδέει. Για το λόγο αυτό, τα σιδεράκια είναι πιο αισθητά. Ωστόσο, με κεραμικά σιδεράκια, αυτό μπορεί να ελαχιστοποιηθεί.

Συμμόρφωση ασθενούς

Μια άλλη μεγάλη διαφορά μεταξύ του Invisalign και των τιράντες είναι ο αφαιρούμενος παράγοντας. Τα ευθυγραμμιστικά μπορούν να αφαιρεθούν από εσάς ανά πάσα στιγμή, ενώ τα σιδεράκια είναι προσκολλημένα στα δόντια σας και πρέπει να αφαιρούνται επαγγελματικά.

Γιατί αυτό παίζει μεγάλο ρόλο:

Invisalign: Για να παραμείνετε στο χρονοδιάγραμμα, θα πρέπει να φοράτε τα ευθυγράμμισά σας για τουλάχιστον 20 ώρες την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τα βγάλετε μόνο για να φάτε, να πιείτε, να βουρτσίσετε και να χρησιμοποιήσετε νήμα.

Το να μην τα φοράτε αρκετά μπορεί να καθυστερήσει τη θεραπεία σας και να προκαλέσει δυσφορία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Invisalign είναι κατάλληλο μόνο για εφήβους και ενήλικες.

Ένα πλεονέκτημα της ύπαρξης αφαιρούμενων ευθυγραμμιστών είναι ότι μπορείτε ακόμα να φάτε και να πίνετε ό,τι θέλετε χωρίς να κολλήσετε φαγητό ή να απειλήσετε να βλάψετε τις ορθοδοντικές σας συσκευές.

Σιδεράκια: Επειδή δεν μπορούν να αφαιρεθούν, τα σιδεράκια λειτουργούν όλο το 24ωρο για να μετακινήσετε σταδιακά τα δόντια σας στη σωστή τους θέση. Για κάποιους, αυτό είναι καθησυχαστικό γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα φορέσουν αρκετά και να καθυστερήσουν την πρόοδο.

Τα σιδεράκια είναι μια καλή επιλογή εάν δεν έχετε αυτοπειθαρχία ή φοβάστε ότι θα χάσετε τους ευθυγραμμιστές. Πολλοί ασθενείς επιλέγουν σιδεράκια για τα παιδιά τους για αυτούς τους λόγους.

Διαφορά κόστους μεταξύ Invisalign και τιράντες

Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι συνήθως, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά κόστους μεταξύ του Invisalign και των τιράντες. Το μέσο κόστος και για τα δύο είναι 5.000 $ – αν και αυτό μπορεί να είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο ανάλογα με τη μοναδική σας κατάσταση.

Για να μάθετε ακριβώς πόσο θα σας κόστιζε το Invisalign στο Σιάτλ, προγραμματίστε μια διαβούλευση με τον οδοντίατρό μας, τον.

Ένας ξεχωριστός παράγοντας που σχετίζεται με το κόστος είναι ο χρόνος και η μεταφορά:

Invisalign: Θα σας δοθούν μερικά σετ ευθυγράμμισης κάθε φορά και μπορείτε να τα αλλάξετε στο σπίτι, περίπου κάθε δύο εβδομάδες. Θα κάνετε τσεκ-απ μόνο κάθε έξι εβδομάδες.

Σιδεράκια: Για να προσαρμόσετε τα σιδεράκια σας και να διατηρήσετε σταδιακά τα δόντια σας σε κίνηση, θα έχετε συχνότερους ελέγχους.

Εάν δεν ακολουθείτε τις συνιστώμενες οδηγίες για τα σιδεράκια, όπως η αποφυγή ορισμένων τροφών και η χρήση στοματικών προστατευτικών κατά την άθληση, τότε θα μπορούσατε να καταστρέψετε τους βραχίονες ή τα καλώδιά σας, κάτι που απαιτεί περισσότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο ή τον ορθοδοντικό.

Αποτελεσματικότητα Invisalign έναντι σιδεράκια

Ανάλογα με την κατάστασή σας, τόσο το Invisalign όσο και οι τιράντες μπορεί να είναι ίσοι υποψήφιοι.

Δείτε πώς συγκεντρώνονται:

Invisalign: Με τη σωστή συμμόρφωση των ασθενών, ο μέσος χρόνος θεραπείας για το Invisalign στο Σιάτλ είναι 12 μήνες. Αυτοί οι ευθυγραμμιστές μπορούν να διορθώσουν:

  • Υπερβολικά συνωστισμένα δόντια
  • Διάκενα δόντια
  • Στραβά δόντια
  • Υπερτσιμπήματα
  • Υπερτσιμπήματα
  • Σταυρωτά δαγκώματα

Σιδεράκια: Εκτός από την παραπάνω λίστα, τα σιδεράκια χρησιμοποιούνται καλύτερα για τη διόρθωση περίπλοκων περιπτώσεων. Τα δόντια που είναι πολύ κακώς ευθυγραμμισμένα ή στραβά επωφελούνται από τα μόνιμα, ασφαλή στηρίγματα των νάρθηκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *