Τι ειναι ο οδοντικος λογισμος;

Σύμφωνα με τον καλύτερο οδοντίατρο, η οδοντική πέτρα συνήθως αποκαλείται από πολλούς ως πέτρα. Είναι μια σκληρυμένη πλάκα που δεν μπορεί να αφαιρεθεί αποτελεσματικά μόλις συσσωρευτεί. Δεδομένου ότι η πλάκα δεν μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα από την επιφάνεια του δοντιού σας, η αναποτελεσματική οδοντική υγιεινή επιτρέπει στο σάλιο σας να συγχωνευθεί με την πλάκα και να εξελιχθεί σε οδοντική πέτρα. Παρακάτω είναι τι πρέπει να γνωρίζετε και πώς να  ελέγξετε την οδοντική πέτρα.

Εκμάθηση οδοντικής πέτρας και πώς να τον ελέγξετε

Γεγονότα που πρέπει να γνωρίζετε για την οδοντική πέτρα

Σύμφωνα με τη γνώμη του καλύτερου οδοντιάτρου, η οδοντική πέτρα είναι πιο ορατή και μπορεί εύκολα να εντοπιστεί. Ο ρυθμός της οδοντικής πλάκας μπορεί να  εξελιχθεί σε οδοντική πέτρα  θα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να παρακολουθείτε την προσωπική σας κατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα μόλις το δείτε αμέσως.

Επιπλέον, η συσσώρευση οδοντικής πέτρας θα οδηγήσει σε λεκέδες στα δόντια σας. Συχνά βρίσκεται κατά μήκος της γραμμής των ούλων. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η πέτρα θα οδηγήσει σε τερηδόνα και σοβαρά προβλήματα οδοντικής υγείας.

Όπως εξηγεί ο καλύτερος οδοντίατρος, η οδοντική πέτρα μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί μόνο με μια οδοντόβουρτσα. Ως εκ τούτου, συνιστάται ιδιαίτερα να επισκέπτεστε έναν οδοντίατρο τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Πώς ελέγχετε την οδοντική πέτρα;

Δεδομένου ότι η πλάκα και τα βακτήρια συσσωρεύονται συνεχώς στα δόντια σας, υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να αποτρέψετε την οδοντική πέτρα. Ωστόσο, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τουλάχιστον τη συσσώρευση. Οι περισσότερες προσπάθειες επικεντρώνονται περισσότερο στη διατήρηση  μιας καλής οδοντιατρικής ρουτίνας .

Εάν ρωτήσετε τον καλύτερο οδοντίατρο  για τρόπους για να ελαχιστοποιήσετε την οδοντική πέτρα, το πρώτο πράγμα που θα σας πει είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας σχολαστικά τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Ομοίως, η καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος θα μειώσει επίσης την οδοντική πλάκα αφαιρώντας τα σωματίδια τροφής που έχουν κολλήσει ανάμεσα στα δόντια σας.

Ένας άλλος τρόπος για να αποτρέψετε την οδοντική πέτρα είναι να εξετάσετε τη διατροφή σας. Πρέπει να περιορίσετε τις ζαχαρούχες και όξινες τροφές σας εάν θέλετε να επιτύχετε ένα τέλειο χαμόγελο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *