Οδοντικές κακώσεις που συμβαίνουν στον αθλητισμό

Το να παίζετε αθλήματα και να διατηρείτε τον εαυτό σας ενεργό είναι οι πιο σημαντικοί τρόποι για την επίτευξη καλής συνολικής υγείας. Ωστόσο, εάν απολαμβάνετε συχνά έναν ενεργό τρόπο ζωής ή κάνετε τακτικά αθλήματα, μπορεί να έρθει μια στιγμή που θα αντιμετωπίσετε οδοντικούς τραυματισμούς. Για να αποφύγετε οδοντιατρικές ατυχίες , φροντίστε να λαμβάνετε προληπτικά μέτρα για την προστασία των δοντιών σας. Σύμφωνα με τον καλύτερο οδοντίατρο, παρακάτω είναι οι συνήθεις οδοντικοί τραυματισμοί που μπορεί να θέλετε να γνωρίζετε.

Αποφύγετε αυτούς τους οδοντικούς τραυματισμούς όσο το δυνατόν περισσότερο

Εισβολή δοντιού

Όταν δεχθείτε ένα χτύπημα από τον αντίπαλό σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χτυπήσει το δόντι σας. Ωστόσο, εάν δεν το κάνει, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε εισβολή των δοντιών. Συμβαίνει όταν το δόντι καταλήγει να σπρώχνεται πιο πίσω, αντί να πέσει από το στόμα σας. Ο κίνδυνος της εισβολής των δοντιών είναι ότι συνήθως οδηγεί σε τραυματισμό των δοντιών. Επομένως, η ταχεία θεραπεία είναι απαραίτητη για τη μείωση της βλάβης και του πόνου που προκαλείται από την εισβολή των δοντιών .

Σπασμένες Ρίζες

Ένας πιο ανεπαίσθητος οδοντικός τραυματισμός που βιώνουν τα άτομα με ενεργό τρόπο ζωής είναι οι σπασμένες ρίζες. Αυτός ο οδοντικός τραυματισμός συμβαίνει συνήθως όταν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε είδος τραυματισμού στο κεφάλι ή όταν το στόμα σας έρχεται σε επαφή με σκληρά αντικείμενα. Θα ξέρετε ότι έχετε σπασμένες ρίζες όταν αισθανθείτε πόνο που σχετίζεται με το μάσημα ή συνεχή ευαισθησία. Είτε έτσι είτε αλλιώς, τη στιγμή που υποφέρετε από συνεχή πόνο και δυσφορία, πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον οδοντίατρό σας. Αν και δεν απαιτούν όλες οι περιπτώσεις κατάγματος ρίζας χειρουργική επέμβαση ριζικού σωλήνα , όσο πιο γρήγορα ο οδοντίατρός σας γνωρίζει την κατάσταση των δοντιών σας, τόσο καλύτερο είναι για τη συνολική οδοντική σας υγεία.

Ραγισμένο δόντι

Είτε σας χτυπούν στο γήπεδο ποδοσφαίρου είτε γλιστράτε στην έδρα σας, το ράγισμα των δοντιών σας είναι πάντα μια πιθανότητα σε οποιοδήποτε άθλημα επαφής. Τα καλά νέα για αυτόν τον οδοντικό τραυματισμό είναι ότι θα μάθετε αμέσως εάν έχετε αυτό το πρόβλημα. Επιπλέον, τα ραγισμένα δόντια μπορούν εύκολα να αποφευχθούν φορώντας απλά ένα στοματικό προστατευτικό και κάλυμμα κεφαλής κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *