Ιδανικοι και αποτελεσματικοι τροποι για να αποφυγετε τα ραγισμενα δοντια

Παρά το πόσο δυνατά είναι τα δόντια σας, κανείς δεν εξαιρείται από το να έχει ένα ραγισμένο δόντι. Το να είστε προσεκτικοί και να συμμορφώνεστε με μια βασική οδοντιατρική ρουτίνα μπορεί να είναι το χρυσό εισιτήριό σας για να αποφύγετε τα ραγισμένα δόντια . Ο οδοντίατρός μας στο South Lake Union είναι πάντα ενθουσιασμένος να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανησυχία που μπορεί να έχετε για να δημιουργήσετε μια σωστή οδοντιατρική ρουτίνα.

Παρακάτω είναι οι ιδανικοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να αποτρέψετε τα ραγισμένα δόντια.

Συμβουλές για το πώς να αποτρέψετε το ραγισμένο δόντι

Διατηρήστε τα δόντια δυνατά

Ένα ραγισμένο δόντι που αφήνεται χωρίς θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό του πολφού. Όσο περνά ο καιρός, αυτός ο ερεθισμός μπορεί να σας κάνει να υποβληθείτε σε θεραπεία ριζικού σωλήνα .

Για να αποφύγετε οποιονδήποτε πόνο ή μόλυνση, ο καλύτερος οδοντίατρος στο South Lake Union συνιστά να διατηρείτε γερά τα δόντια σας. Αν και το σμάλτο των δοντιών σας είναι γνωστό ότι είναι μια από τις πιο σκληρές ουσίες σε ολόκληρο το σώμα σας, μπορεί να υποστεί βλάβη. Οι κακές συνήθειες όπως το μάσημα πάγου ή των νυχιών, το πολύ σκληρό και πολύ μεγάλο βούρτσισμα, η κατανάλωση ζαχαρούχων και όξινων τροφών και η κατανάλωση πολλών αναψυκτικών μπορεί να φθείρουν το σμάλτο σας.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στη δύναμη των δοντιών είναι οι απαραίτητες βιταμίνες σας. Για να διατηρήσετε τα δόντια σας γερά, θα πρέπει να μιλήσετε με τον οδοντίατρό σας και να μάθετε εάν έχετε αρκετή πρόσληψη βιταμίνης D και ασβέστιο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, πάρτε ένα ποτήρι γάλα, κανονικό ή αμύγδαλο, πριν τον ύπνο και θα είστε στο δρόμο σας!

Οδοντιατρικές εξετάσεις

Τα σφραγίσματα ή οι αποκαταστάσεις πρέπει να ελέγχονται από τον οδοντίατρό σας κάθε λίγα χρόνια. Φροντίστε να ρωτήσετε τον οδοντίατρό σας πότε θέλει να επανεξετάσει την περίπτωσή σας, για να μην χάσετε κάτι και αφήσετε τα δόντια σας να μείνουν απροστάτευτα. Υπάρχουν φορές που τα γεμίσματα μπορεί να σπάσουν ή να σπάσουν, ειδικά όταν φτάνουν τα τελευταία χρόνια.

Εάν τεθούν σε κίνδυνο, το δόντι σας θα εκτεθεί σε πιθανή βλάβη όταν δεν τα φροντίζετε. Ως εκ τούτου, εάν έχετε υποβληθεί σε οποιαδήποτε οδοντιατρική εργασία, συνιστάται ιδιαίτερα να επικοινωνήσετε με τον οδοντίατρό σας για να γίνουν αποκαταστάσεις!

Προστατέψτε τα δόντια σας

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα σπασμένα ή ραγισμένα δόντια συχνά οφείλονται σε οδοντικό τραύμα. Τα τραύματα μπορεί να περιλαμβάνουν μάσημα σκληρών τροφών και αντικειμένων, ατυχήματα ή πτώσεις ή αθλητικούς τραυματισμούς. Ως εκ τούτου, εάν σας αρέσει να παίζετε αθλήματα, είτε είστε αθλητής είτε όχι, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ένα προστατευτικό στόμα για να προστατεύετε τα μαργαριταρένια λευκά σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *