Επεξηγηση οψεων πορσελανης εναντιον συνθετων οψεων

Έχετε κάνει έρευνα για καπλαμά και αναρωτηθήκατε, “ποια είναι η διαφορά μεταξύ σύνθετων όψεων και όψεων πορσελάνης;”

Και οι δύο τύποι καπλαμάδων επιτυγχάνουν τον ίδιο στόχο να ενισχύσουν την εμφάνιση των δοντιών με ένα πιο λευκό, πιο φωτεινό και πιο ίσιο χαμόγελο.

Ποια είναι λοιπόν η κύρια διαφορά;

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για σύνθετες όψεις και όψεις πορσελάνης είναι αυτά που διακρίνουν τους δύο τύπους όψεων. Τα υλικά επηρεάζουν τη διαδικασία, το τελικό αποτέλεσμα, την ανθεκτικότητα και τη διάρκεια ζωής του καπλαμά.

Στο , πιστεύουμε ότι ο καθένας αξίζει να έχει το χαμόγελο που επιθυμεί και θα σας βοηθήσουμε να μάθετε για τους δύο διαφορετικούς τύπους όψεων αισθητικής οδοντιατρικής.

Αποτελούν μια καινοτόμο λύση για τη διόρθωση των ελαττωμάτων του χαμόγελου.

Οι καπλαμάδες είναι η μόνη αισθητική διαδικασία που έχει την ικανότητα να διορθώνει τόσες πολλές ατέλειες των δοντιών ταυτόχρονα. Το αποτέλεσμα είναι ένα όμορφο χαμόγελο με αυτοπεποίθηση.

Αλλά ξέρατε ότι οι καπλαμάδες μπορούν επίσης να αποκαταστήσουν τη λειτουργία ενός δοντιού και να αποτρέψουν περαιτέρω ζημιά όταν υπάρχει τσιπ ή ρωγμή;

Όσον αφορά τα κακώς ευθυγραμμισμένα δόντια, οι όψεις μπορούν γρήγορα να δώσουν μια πιο ίσια και ελκυστική εμφάνιση χωρίς την ανάγκη ορθοδοντικής. Αν και δεν μπορεί να διορθώσει ένα δάγκωμα όπως με τα σιδεράκια, οι καπλαμάδες μπορούν να διορθώσουν τα κενά και την εμφάνιση στραβά δοντιών.

Είναι ξεκάθαρο ότι κάνουν πολλά!

Ας δούμε τα βασικά των καπλαμάδων… Αυτό το κείμενο ανοίγει το άρθρο Colgate Veneers σε μια νέα καρτέλα…:

Τι είναι οι καπλαμάδες;

Οι καπλαμάδες είναι μια αισθητική οδοντιατρική διαδικασία που βελτιώνει την εμφάνιση ενός χαμόγελου αμέσως. Αλλάζουν την εμφάνιση του μεγέθους, του σχήματος και του χρώματος ενός δοντιού.

Διόρθωση καπλαμάδων:

  • Ραγισμένα ή σπασμένα δόντια
  • Αποχρωματισμός και λεκέδες
  • Μη ευθυγραμμισμένα δόντια
  • Δυσμορφωμένα δόντια
  • Κενά στα δόντια

Οι δύο κύριοι τύποι είναι οι όψεις πορσελάνης και οι σύνθετες όψεις.

Οι όψεις πορσελάνης ολοκληρώνονται χρησιμοποιώντας λεπτά ειδικά κατασκευασμένα κελύφη πορσελάνης που συνδέονται στο μπροστινό μέρος των δοντιών.

Συνήθως πραγματοποιούν δύο επισκέψεις – μία για την προετοιμασία και το αποτύπωμα και μία δεύτερη για την τελική τοποθέτηση.

Γιατί απαιτούνται δύο επισκέψεις;

Απαιτείται περισσότερη δουλειά με όψεις πορσελάνης επειδή κατασκευάζονται κατά παραγγελία εκτός του οδοντιατρείου.

Ας εξηγήσουμε τις επισκέψεις καπλαμά:

Το πρώτο μέρος: Ένας οδοντίατρος προετοιμάζει τα δόντια, παίρνει τα αποτυπώματα και ένα υπερσύγχρονο οδοντιατρικό εργαστήριο δημιουργεί όψεις που μοιάζουν με ζωντανές.

Ενώ ένας ασθενής περιμένει τους τελικούς καπλαμάδες, φοράει προσωρινούς καπλαμάδες για να δοκιμάσει το νέο του χαμόγελο.

Τώρα το δεύτερο μέρος:

Μόλις οι όψεις πορσελάνης είναι έτοιμες, ο ασθενής έχει μια τελική εφαρμογή και τα προσαρμοσμένα κελύφη συνδέονται με ασφάλεια στα δόντια του ασθενούς.

Οι όψεις πορσελάνης απαιτούν επιπλέον προπαρασκευαστική εργασία στα δόντια επειδή το πάχος πρέπει να φαίνεται φυσικό μόλις το κέλυφος συγκολληθεί.

Οι σύνθετες όψεις, από την άλλη πλευρά, απαιτούν λιγότερη προετοιμασία.

Μπορούν να ολοκληρωθούν σε μία μόνο επίσκεψη, ανάλογα με την έκταση της εργασίας. Μια ρητίνη που ταιριάζει στο χρώμα εφαρμόζεται απευθείας στο δόντι και στη συνέχεια διαμορφώνεται, πολυμερίζεται και γυαλίζεται.

Αυτό είναι.

Ενώ οι σύνθετες όψεις ολοκληρώνονται πολύ πιο γρήγορα, δεν είναι τόσο ανθεκτικές και ανθεκτικές στους λεκέδες όσο οι όψεις πορσελάνης.

Πόσο διαρκούν οι καπλαμάδες;

Οι όψεις πορσελάνης μπορούν να διαρκέσουν 10-15 χρόνια και οι σύνθετες όψεις διαρκούν περίπου το ήμισυ αυτού του χρόνου. Η πραγματική διάρκεια ζωής των καπλαμάδων σας θα ποικίλλει ανάλογα με πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των συνηθειών του τρόπου ζωής και της οδοντικής υγιεινής.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κεραμικών όψεων και των σύνθετων όψεων.

Ενώ οι σύνθετοι καπλαμάδες μπορεί να κοπούν πιο εύκολα, τα καλά νέα είναι ότι μπορούν να επισκευαστούν.

Ενώ, εάν ένας καπλαμάς πορσελάνης σπάσει, δεν μπορεί να διορθωθεί και πρέπει να αντικατασταθεί.

Τα καλά νέα:

Η πορσελάνη είναι πολύ ισχυρότερη από τη σύνθετη ρητίνη και δεν είναι τόσο επιρρεπής στο θρυμματισμό.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι επειδή οι σύνθετες όψεις είναι πιο αδύναμες, όσοι έχουν σύνθετες όψεις πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί με το τι τρώνε και μπορεί να επιβαρυνθούν με επιπλέον κόστος για τις επισκευές.

Θυμηθείτε να διατηρείτε τη σωστή στοματική φροντίδα και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο με καπλαμάδες. Ο οδοντίατρός σας μπορεί να ελέγχει την ακεραιότητα των καπλαμάδων σε κάθε επίσκεψη για να βεβαιωθεί ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Πόσο είναι οι καπλαμάδες;

Το κόστος των καπλαμάδων εξαρτάται από κάθε θεραπεία και την ποσότητα της εργασίας που πρέπει να γίνει. Ένα μόνο δόντι μπορεί να διορθωθεί ή ένα γεμάτο στόμα μπορεί να μεταμορφωθεί με καπλαμάδες.

Το πόσο κοστίζουν οι καπλαμάς εξαρτάται επίσης από τον τύπο του καπλαμά που επιλέγεται.

Οι όψεις πορσελάνης έχουν συνήθως υψηλότερο κόστος, αλλά διαρκούν περισσότερο.

Ενώ οι σύνθετες όψεις κοστίζουν λιγότερο αλλά δεν διαρκούν τόσο πολύ.

Η διάρκεια ζωής των καπλαμά σας σε σχέση με το κόστος μπορεί να ληφθεί υπόψη για να καθοριστεί ποια είναι η καλύτερη αξία.

Όσον αφορά την αισθητική, οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ ζωντανές επειδή το υλικό είναι ημιδιαφανές και το φως αντανακλάται πάνω τους, παρόμοιο με τα φυσικά δόντια.

Ενώ οι σύνθετοι καπλαμάδες φαίνονται επίσης φυσικοί, το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο με την πορσελάνη. Το σύνθετο είναι ένα πιο πορώδες υλικό και για να επιτευχθεί γυαλιστερή εμφάνιση, το υλικό πρέπει να γυαλιστεί.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν συγκρίνετε σύνθετες με όψεις πορσελάνης.

Στο τέλος της ημέρας, είναι μια συζήτηση για εσάς και τον οδοντίατρό σας.

Ο αισθητικός οδοντίατρός σας μπορεί να συζητήσει τους στόχους και τον προϋπολογισμό του χαμόγελου σας για να καθορίσει ποιος καπλαμάς είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *