Είναι ασφαλές το πέταγμα μετά την εξαγωγή δοντιού;

Εάν σας έχουν πει ότι θα χρειαστείτε εξαγωγή δοντιού, μπορεί να αισθανθείτε ότι δεν υπάρχει «βολικός» χρόνος για να το κάνετε. Όλοι κάνουμε πολυάσχολες ζωές και η τοποθέτηση μιας οδοντιατρικής επέμβασης στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας μπορεί να είναι μια πρόκληση. Για όσους έχουν διακοπές ή επαγγελματικό ταξίδι στο ημερολόγιο, θα μπορούσε να εγείρει το ερώτημα: Είναι ασφαλές να πετάξουν μετά την εξαγωγή δοντιού;

Συνήθως χρειάζονται μερικές ημέρες για να ανακάμψει μετά την εξαγωγή δοντιού , επομένως οι περισσότεροι οδοντίατροι θα συνιστούσαν ξεκούραση για τουλάχιστον 48 ώρες πριν πετάξουν. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να πάρετε το υπόλοιπο που χρειάζεστε για να έχετε μια ομαλή ανάρρωση. Αν και είναι τεχνικά ασφαλές να πετάξεις μετά τις περισσότερες οδοντιατρικές επεμβάσεις, μπορεί να είναι ιδιαίτερα άβολο να το κάνεις μέσα στις πρώτες 24-48 ώρες.

Κίνδυνοι πτήσης μετά την εξαγωγή δοντιού

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η πτήση μπορεί να προκαλέσει ακόμη και μικρό πόνο και ενόχληση σε υγιή άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει πρόσφατα οδοντιατρική εργασία. Η πίεση των κόλπων, οι πονοκέφαλοι, ακόμη και οι πονόδοντους μπορεί να προκύψουν από αλλαγές στο υψόμετρο ή την πίεση στην καμπίνα. Οποιοδήποτε από αυτά τα ζητήματα θα μπορούσε να ενταθεί σε ένα άτομο που έχει πρόσφατα υποβληθεί σε εξαγωγή δοντιού.

Εάν το ραντεβού σας για την εξαγωγή των δοντιών σας είναι εντός 24-48 ωρών από το ραντεβού σας στον οδοντίατρό σας, φροντίστε να συνομιλήσετε με τον οδοντίατρό σας σχετικά με τους κινδύνους που εμπεριέχει και τι συνιστά για την ελαχιστοποίηση της ενόχλησης.

Προετοιμάσου!

Εάν θα πετάξετε σύντομα μετά την εξαγωγή δοντιού, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να ετοιμάσετε:

  • Παυσίπονα:Συσκευάστε τα παυσίπονα που σας έχουν συνταγογραφηθεί ή χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή που προτείνει ο οδοντίατρός σας. Μπορεί να θέλετε να το πάρετε πριν επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο για να μειώσετε την ταλαιπωρία.
  • Επιπλέον γάζα:Εάν επιλέξετε να πετάξετε πολύ σύντομα μετά από μια διαδικασία, μπορεί να βρίσκεστε στο παράθυρο του χρόνου όπου πρέπει να αλλάζετε τη γάζα σας περιοδικά.
  • Ένα επαναγεμιζόμενο μπουκάλι νερού:Θα θέλετε να αποφύγετε τα ζεστά, κρύα και όξινα ροφήματα (όπως καφέ ή σόδα) μετά την εξαγωγή δοντιού, επομένως είναι καλή ιδέα να συσκευάσετε ένα επαναγεμιζόμενο μπουκάλι νερού για να παραμείνετε ενυδατωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης σας.
  • Μια άδεια επανασφραγιζόμενη τσάντα για παγοκύστη:Εάν αισθανθείτε πόνο ή πρήξιμο κατά τη διάρκεια της πτήσης, μια επανασφραγιζόμενη τσάντα μπορεί να μετατραπεί σε μια εύχρηστη παγοκύστη – απλώς ζητήστε από την αεροσυνοδό λίγο πάγο και κρατήστε το στο μάγουλό σας για διαστήματα δέκα λεπτών.
  • Ο αριθμός τηλεφώνου του οδοντιατρείου σας:Φροντίστε να αποθηκεύσετε τον αριθμό τηλεφώνου του οδοντιάτρου σας πριν ταξιδέψετε σε περίπτωση απροσδόκητου πόνου, πρηξίματος ή άλλων συμπτωμάτων.

Συμβουλές για να ανακουφίσετε την οδοντική ενόχληση ενώ ταξιδεύετε

Εκτός από τη συσκευασία των αναγκών που αναφέρονται παραπάνω, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την ταλαιπωρία εάν πετάτε μετά την εξαγωγή δοντιού.

Το πρώτο είναι να προσπαθήσετε να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να έχετε μια πτήση χωρίς άγχος. Αυτό μπορεί να είναι μια πρόκληση, καθώς η πτήση είναι αγχωτική για τους περισσότερους ταξιδιώτες! Για να βοηθήσετε, φέρτε μαζί σας ψυχαγωγία που θα σας επιτρέψει να χαλαρώσετε, είτε πρόκειται για χαλαρωτική μουσική στο τηλέφωνό σας είτε για την αγαπημένη σας ταινία στο tablet σας. Φορέστε μια ελαφριά κουβέρτα και ένα μαξιλάρι ταξιδιού για να νιώσετε άνετα στο κάθισμά σας.

Ανάλογα με το πόσο σύντομα θα πετάξετε μετά την οδοντιατρική σας επέμβαση, μπορεί να χρειαστεί να παραμείνετε σε μαλακά τρόφιμα (δεν επιτρέπονται τα τραγανά σνακ αεροπλάνου!). Στο αεροδρόμιο, πάρτε μερικές μαλακές, εύκολες στην κατανάλωση επιλογές, όπως γιαούρτι, ένα smoothie ή σούπα.

Καλό ταξίδι!

Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι η εξαγωγή δοντιού και μια προγραμματισμένη πτήση δεν είναι πολύ κοντά στο πρόγραμμά σας. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι γενικά ασφαλές να πετάξεις μετά τις περισσότερες οδοντιατρικές επεμβάσεις, αλλά θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα άβολο να το κάνεις πολύ σύντομα. Τελικά, ποιος θέλει να ξεκινήσει διακοπές με μια οδυνηρή εμπειρία πτήσης;

Το πιο σημαντικό, μιλήστε με τον οδοντίατρό σας για τα σχέδια των διακοπών σας, ώστε να σας βοηθήσει να ξέρετε τι να περιμένετε και να είστε προετοιμασμένοι!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *